Altissimos

En blogg om italienska köket, medelhavet & resor

Jag tror jag vill skaffa hund

Posted by on maj 22, 2015

Jag tror jag vill skaffa hund

Har länge funderat på att skaffa mig en hund, men det är absolut inget lätt beslut. Samtidigt som hundar är ett fantastiskt djur (ja, jag är en hundmänniska) så innebär det så otroligt mycket ansvar. Om det väl blir av så är dock beslutet enkelt, en italienska vinthund.

Få hundar ser så stiliga ut i sin hållning som den italienska vinthunden. De flesta ser frågande ut (om man inte redan är insatt vill säga) när man börjar prata om vinthundar, säger man däremot Greyhound så vet alla direkt vilken hundras det pratas om. Det sägs att just den italienska rasen härstammar från den egyptiska vinthunden, något man säger sig hittat bevis på från gamla avbildningar som hittats genom åren. Den italienska vinthunden är en uppskattad sällskapshund som dessutom används i stor utsträckning i jakt och då främst på småvilt (jakt är också en grej jag är sugen på, men inte har kommit till skott med). Hälsan hos denna ras är mycket god och de vållar sällan några problem innan detta område, kanske därför Greyhounds används till just hundkapplöpning världen över (är min gissning).

Man beskriver oftast den italienska vinthunden som en liten och kurvig, långbent hund som bär sitt huvud högt och värdigt. Huden är tunn och den korta pälsen fäller mycket lite.